Korte keten

Lokaal kopen en korte keten, een belangrijke factor om onze duurzaamheid te verbeteren en het klimaat te verbeteren!

 

Daarom zijn we sinds kort een samenwerking opgestart met verschillende afhaalpunten.

 

We hebben samenwerking met:

  • De Bakkerij te Sint-Niklaas
  • Bagynhof te Nieuwkerken-Waas
  • Een stukje natuur te Sinaai
  • Voedselteam  Tielrode 

Graag stellen wij ze even aan u voor

De Bakkerij te Sint-Niklaas

Puur kwaliteit.
Puur eenvoud.
Puur genieten.
Puur passie.

De Bakkerij en haar puurheid is natuurlijke desem die zorgt voor licht verteerbaar brood dat boordevol smaakt zit en rijk is aan voedingsstoffen. Hieraan wordt nog een knapperige korst en zachte kruim gekoppeld.

De Bakkerij en haar essentie is gemalen graan met water en veel tijd, zonder verbeteraars of bewaarmiddelen. Dit wordt gecombineerd met een passievol team met liefde voor desem.

De Bakkerij en haar goesting draait rond spelen, creëren en puur genieten met de essentie als basis.

Ik, Frank, de grondlegger van de bakkerij hou ervan mijn passie en plezier te delen. Ik ben nieuwsgierig en heb een no-nonsense aanpak en kijk op het leven.

Bagynhof te Nieuwkerken-Waas

Beleef (h)eerlijke landbouw in al zijn eenvoud!

Een belevingsboerderij waar je de lokale landbouw in al zijn facetten kan ervaren. Van lokale landbouw-en ambachtsproducten en proeven van ons eigen Bagynvarken, tot het bijleren over het boerderijleven en volgen van rondleidingen.

Een stukje natuur te Sinaai

In het pittoreske Sinaai, te midden van het landelijke landschap, prijkt onze Angus en Hereford boerderij. Bij ons staat de korte keten centraal. Onze dieren worden met zorg grootgebracht: ze voeden zich uitsluitend met gras, zonder enige vorm van gemanipuleerd voedsel. Bovendien vermijden we het gebruik van chemische meststoffen, waardoor onze boerderij een gezonde en natuurlijke omgeving biedt voor onze veestapel.

Onze benadering van veeteelt is eenvoudig: we laten onze dieren groeien op hun eigen tempo, zonder enige vorm van haast of kunstmatige ingrepen. Dit resulteert in vlees van uitmuntende kwaliteit, doordrenkt met de pure smaak van het land.

Gedurende het jaar bieden we regelmatig vleespakketten aan, samengesteld met zorgvuldig geselecteerde stukken van ons rundvlees. Daarnaast zijn ook individuele stukken altijd beschikbaar in onze hoevewinkel. We hanteren een unieke benadering: pas wanneer een rund voor 100% verkocht is, wordt het geslacht. Vervolgens ondergaat het vlees een rijpingsproces in onze speciale rijpingskast, wat resulteert in een ongeëvenaarde smaakbeleving.

Wil je meer te weten komen over onze filosofie en aanpak? Neem dan gerust een kijkje op onze website www.eenstukjenatuur.be. Voor wie graag iets wilt bestellen, staan we klaar via het bestelformulier op onze website of via info@eenstukjenatuur.be.

Voedselteam Tielrode

Voedselteams zet actief in op het creëren van een sterke verbondenheid tussen boeren en burgers. Opdat producenten erkenning en waardering krijgen voor hun inspanningen en daarvoor met een eerlijke productprijs beloond worden. En opdat consumenten via een transparante voedselketen en vertrouwensrelaties met hun producenten beloond worden met vers, duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel. 

Kop